De verenigingen in Den Ilp

Veel Ilper verenigingen maken voor hun activiteiten gebruik van dorpshuis De Wije Ilp. Op deze pagina vindt u meer informatie over de verschillende verenigingen.

Muziekvereniging De Eendracht

Muziekvereniging De Eendracht is een ambitieuze en actieve vereniging. De vereniging werd opgericht op 1 november 1891 en kent een fanfareorkest, een jeugdorkest (voor de al wat gevorderde leerlingen) en een feestband. Elk orkest vormt een belangrijk onderdeel van de vereniging die volgend jaar 120 jaar bestaat.

Een van de belangrijkste kerntaken van de vereniging is het aanbieden van goede en betaalbare muzikale vorming voor elk kind in de gemeente Landsmeer en Den Ilp in het bijzonder.

Het fanfareorkest komt uit in de hoogste afdeling (1e divisie) van de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen (KNFM) en mag zich tot de betere fanfareorkesten van Nederland rekenen.

Op onze site maakt u kennis met onze actieve vereniging. Muziekvereniging De Eendracht telt circa 70 leden en heeft veel te bieden: een muziekopleiding, een opleidingsorkest, een feestband en een fanfareorkest

Verenigingsdagen

Piet Walszaal, maandag, van 15:00 tot 22.00 uur.
Piet Walszaal, dinsdag, van 15:00 tot 17.00 uur.
Juffrouw Doeszaal, vrijdag, van 16:00 tot 17.00 uur.
Piet Walszaal, vrijdag, van 15:00 tot 19.00 uur.

Contact

Secretariaat postadres:
Den Ilp 48
1127 PD Den Ilp
Secretariaat:
Fam Ludwig 020-4823992
Website: www.eendr8.nl
E-mailadres: info@eendr8.nl

Accordeonvereniging Concertina

In de glorie jaren van de vereniging hadden we vier orkesten en werd er regelmatig meegedaan aan diverse concoursen en met succes. Helaas liep de animo voor de accordeon terug en spelen we momenteel alleen met het A- orkest. Begin 2008 hebben wij ook het B- orkest, wegens tekort leden moeten opheffen. We hopen, dat dit ooit nog weer eens opnieuw
op te zetten is. De laatste paar jaren hebben wij helaas afscheid moeten nemen van enkele zeer gewaardeerde en goede orkestleden.
Enkelen stopten met spelen of waren wegens gezondheid genoopt te stoppen, maar ook door droevige omstandigheden, zijn goede
accordeonisten ons ontvallen. Wij hopen, dat er toch nog mensen zijn, die ooit de accordeon hebben bespeeld en nu zeggen, “Ik zou best wel weer willen spelen”, bij ons langs komen om eens te zien en te horen hoe gezellig en sfeervol onze vereniging is.

De repetitieavond is op maandag van 20.00 uur – 22.30 uur.
In de pauze en na afloop is er gelegenheid voor een biertje, borreltje of frisdrankje.

Verenigingsdagen

Juffrouw Doeszaal, maandag, van 20.00 tot 22.30 uur.

Contact

Gonnie Wals
Dobberhof 12
1121 PB Landsmeer
Telefoon 020 4821352

Zangvereniging D.E.S.

Hier moet nog een tekst komen

Verenigingsdagen

Piet Walszaal, dinsdag, van 19.30 tot 22.00 uur.

Ilper Sport Vereniging I.S.V.

In de zoektocht naar het ontstaan van ISV deden we een verrassende ontdekking. het blijkt dat de naam voor het eerst wordt genoemd in 1939. De ISV voetbalclub te Den Ilp.  Het huidige ISV is van later datum. De openbare Lagere school den Ilp voldeed niet meer en er kwam in 1978 een nieuwe school, de Fuik,. In het voorjaar  van 1977 staken vertegenwoordigers van de Ilper verenigingen de koppen bij elkaar om een goede bestemming te vinden voor “de oude school”.

De voorkeur gaat uit naar een sportaccommodatie en toen de bevolking van Den Ilp in een enquête van 13 december 1977 grote belangstelling toonde voor sportactiviteiten werd in 1978 de Ilper Sport vereniging, ISV  opgericht. Aanvankelijk betrekt men het oude schoolgebouw. in de twee “uitgebroken klaslokalen” ziet men kans te tafeltennissen, te gymmen en zelfs te volleyballen. De ISV-trimclub rent in de polder en verkleedt zich in het “stookhok”. Toch is het al snel duidelijk, dat de oude school te klein is voor sportbeoefening. Er wordt een commissie gevormd, bestaande uit de heren J. Jongewaard, A van Schaik en c. La Hey om te onderhandelen met het gemeentebestuur van Ilpendam over een nieuw gebouw. Na langdurig financieel gehakketak en na onverwachte steun uit de provincie Noord-Holland hakt burgemeester K. Kerkhoven tenslotte de knoop door. Op instigatie o.a. de heer th. Lellie wordt achter het oude gebouw een nieuwe sportzaal gebouwd.  In 1981 kan de nieuwe multifunctionele zaal van 24m x12m, geschikt voor (school-)gymnastiek en diverse sporten in gebruik worden genomen. Vanaf de opening komt ISV tot grote bloei, en klein en groot kunnen nu genieten van Jeugd turnen (Bewegen) en  tafeltennis

Verenigingsdagen

ISV Jeugd gymnastiek (turnen) in de Klaas van Kerkhovenzaal (sporthal), dinsdag , van 16:00 tot 17.00 uur.

ISV Tafeltennis in de Klaas van Kerkhovenzaal (sporthal), dinsdag van 09:30 tot 10:30 uur
ISV Tafeltennis in de Klaas van Kerkhovenzaal (sporthal), woensdag, van 20:30 tot 23.00 uur.

Contact

Dennis Tang
Dtang@xs4all.nl

Ilper IJsclub

Hier moet nog een tekst komen

Verenigingsdagen

Wisselend: Het kan vriezen en dooien

Contact

020-4360155